Schilderijen – Aquarel – Figuratief – Kunst – Acrylverf – Olieverf – Pastel

Bij elke galerij de pijltjes gebruiken om te sturen.

Adrienne

Zolang ik mij kan herinneren heb ik getekend en geschilderd. Ik houd van aquarelleren, een techniek waarbij je soms onverwachte effecten krijgt.

Galerij Adrienne
Bobette

Ik schilder met acryl op linnen. Mijn voorkeur gaat uit naar onderwerpen uit de natuur. Naast landschappen maak ik graag dierportretten, waaronder vogels en honden/ katten.

Jan de Leeuw

ik schilder mijn hele leven al, de laatste jaren realistisch en met olieverf. Na een aantal jaren les te hebben gehad in realistisch schilderen, ben ik de laatste tijd gefascineerd door gezichten. Portretten schilderen draait om waarheid, het echte gezicht is de waarheid, kan je weergave daar in buurt komen?”

Jan B.

Sedert 2006 schilder ik bij het schildercollectief I.C.C. en mijn werk is voornamelijk abstract.

Meestal schilder ik op doek of paneel met acryl, maar experimenteer ook met andere materialen en technieken.Inspiratie doe ik op uit bezoek aan musea, tentoonstellingen, exposities van andere kunstenaars en wandelingen in de natuur.

Hilde
Hilde

Het schilderen is meer dan een hobby, kleurrijk, vrij en met een losse toets geeft het uitdrukking aan elk onderwerp.

Pauline
Pauline

Ik schilder graag met olieverf en maak dierenportretten, landschappen, maar ook andere onderwerpen die mij aanspreken. Meerdere malen heb ik mijn werk tentoongesteld en ook heb ik verschillende opdrachten gehad in binnen en buitenland.

Willemijn
Willemijn

Het weergeven van mens, omgeving en vorm, onder meer door middel van acryl, pastel en houtskool,is wat mij inspireert.  Ik werk graag met abstracte- en kleurrijke vormen, naast  het schilderen naar model.

Marjolein
Marjolein

ik schilder en teken sinds 2006 en ben nog volop in ontwikkeling. Ik ben gefascineerd door vormen uit de natuur. Vooral bladeren en groeistructuren hebben mijn belangstelling. Acryl, gemengde techniek en aquarel  zijn mijn favoriete media.

Letty

Een jaar of 10 geleden ben ik gaan schilderen met (soft) pastel. Dat was een moeilijk begin, maar inmiddels heb ik dankzij online lessen en demo’s van o.a.
Karen Margulis en Marla Baggetta (Amerikaanse pastellisten) veel ervaring
opgedaan. Naast landschappen schilder ik graag dieren en met name vogels. Je
krijgt er wel vieze handen van maar het werken met dit medium geeft enorm veel
voldoening!

Joop

Joop schildert vooral ABSTRACT. Hij schildert sinds 1996. Niet alleen de natuur op aarde inspireert. Ook beelden van en vanuit het heelal (‘toets maar Hubble in’ zegt Joop) zijn krachtige vertrekpunten voor zijn abstracte composities: draaien, circuleren, wervelen, wegknallen uit het middelpunt. De beweging spat soms van het doek af. Joop werkt heel graag met stevig sprekende kleuren van gedurfde abstracten.

Joan
Joan

“Aangespoord door mijn dochter ging ik samen met haar naar een les aquarelleren. Ik ben nooit meer opgehouden, want het is zo verrassend om te zien wat er onder je handen gebeurt met dat water en de aquarelverf, die soms zelfs plotseling schift, hetgeen een prachtig effect geeft. Bovendien is het heerlijk om ongestoord en geconcentreerd bezig te zijn, vooral in drukke of spannende tijden. Het maakt mijn hoofd leeg.”

Helma
Helma

Schilderen is voor mij als zuurstof: essentieel voor mijn leven. Ik ben begonnen met landschappen en stillevens in olieverf, daarna abstract en portret in acryl. En momenteel ben ik verslingerd aan aquarelverf. Een lastig medium, maar eengeweldige uitdaging. Ook vind ik het leuk om mensen plezier in het schilderen bij te brengen.