Schilderijen – Aquarel – Figuratief – Kunst – Acrylverf – Olieverf – Pastel

Bij elke galerij de pijltjes gebruiken om te sturen.

Jan de Leeuw

ik schilder mijn hele leven al, de laatste jaren realistisch en met olieverf. Na een aantal jaren les te hebben gehad in realistisch schilderen, ben ik de laatste tijd gefascineerd door gezichten. Portretten schilderen draait om waarheid, het echte gezicht is de waarheid, kan je weergave daar in buurt komen?”

Galerij Jan de Leeuw
Jan B.

Sedert 2006 schilder ik bij het schildercollectief I.C.C. en mijn werk is voornamelijk abstract.

Meestal schilder ik op doek of paneel met acryl, maar experimenteer ook met andere materialen en technieken.Inspiratie doe ik op uit bezoek aan musea, tentoonstellingen, exposities van andere kunstenaars en wandelingen in de natuur.

Letty
Letty

Een jaar of 10 geleden ben ik gaan schilderen met (soft) pastel. Dat was een moeilijk begin, maar inmiddels heb ik dankzij online lessen en demo’s van o.a.
Karen Margulis en Marla Baggetta (Amerikaanse pastellisten) veel ervaring
opgedaan. Naast landschappen schilder ik graag dieren en met name vogels. Je
krijgt er wel vieze handen van maar het werken met dit medium geeft enorm veel
voldoening!

Joop schildert vooral ABSTRACT. Hij schildert sinds 1996. Niet alleen de natuur op aarde inspireert. Ook beelden van en vanuit het heelal (‘toets maar Hubble in’ zegt Joop) zijn krachtige vertrekpunten voor zijn abstracte composities: draaien, circuleren, wervelen, wegknallen uit het middelpunt. De beweging spat soms van het doek af. Joop werkt heel graag met stevig sprekende kleuren van gedurfde abstracten.

Hilde
Hilde

Het schilderen is meer dan een hobby, kleurrijk, vrij en met een losse toets geeft het uitdrukking aan elk onderwerp.

Pauline

Ik schilder graag met olieverf en maak dierenportretten, landschappen, maar ook andere onderwerpen die mij aanspreken. Meerdere malen heb ik mijn werk tentoongesteld en ook heb ik verschillende opdrachten gehad in binnen en buitenland.

Joan

“Aangespoord door mijn dochter ging ik samen met haar naar een les aquarelleren. Ik ben nooit meer opgehouden, want het is zo verrassend om te zien wat er onder je handen gebeurt met dat water en de aquarelverf, die soms zelfs plotseling schift, hetgeen een prachtig effect geeft. Bovendien is het heerlijk om ongestoord en geconcentreerd bezig te zijn, vooral in drukke of spannende tijden. Het maakt mijn hoofd leeg.”

Helma

Schilderen is voor mij als zuurstof: essentieel voor mijn leven. Ik ben begonnen met landschappen en stillevens in olieverf, daarna abstract en portret in acryl. En momenteel ben ik verslingerd aan aquarelverf. Een lastig medium, maar eengeweldige uitdaging. Ook vind ik het leuk om mensen plezier in het schilderen bij te brengen.

Frank

Ik ben dit jaar begonnen bij het ICC met pen en waterverf en daarna met acryl. Het is maar papier en verf, proberen maar, zegt Cinzia

Anneke

Na 20 jaar boetseren bij Nieneke Lamme was het tijd om iets anders te gaan doen. Ik boetseerde altijd menselijke figuren, vooral vrouwen, en nu ben ik begonnen met het schilderen van landschappen in aquarel.
Ik vind het heel leuk om nu eens 2 dimensionaal en met kleur te werken.

Ingrid

Sinds enige tijd schilder ik met olieverf na een lange periode te hebben geboetseerd. Het werk met kleur en realistische onderwerpen spreekt mij erg aan.